Kaligrafi ve Hat Sanatı Yazı Fontları

Kaligrafi ve Hat Sanatı Yazı Fontları

Tasarımlarınız da kullanabileceğiniz kaligrafi ve hat sanatı için yazı fontları işinize yarayacaktır.
Eski Osmanlı kültüründe dini motiflerin ön planda olması nedeni ile Allah ve Peygamber sevgisini göstermek amacı ile bu sanatın oldukça sık olarak kullanıldığını görmekteyiz öyle ki bu sanat günümüze kadar uzanmış bir çok eseri de barındırmaktadır. Hat sanatı,  kaligrafiye göre daha fazla emek ve uğraş isteyen bir sanattır. Usta çıkar ilişkisine dayalı olarak bir sonraki nesillere aktarılarak bugün günümüze kadar gelmiş çok yaygın olmamakla birlikte halen bu sanatı sürdürmeye devam eden çeşitli ustalara rastlamak mümkündür.
Kaligrafi ise Latin harfler kullanılarak güzel yazı yazma sanatı diyebiliriz. hat sanatına göre daha az emek isteyen kolay olmamakla beraber iyi bir kaligrafi ustası olabilmek için oldukça uzun bir zamana ihtiyaç duyulabilir. Buradaki amaç değişik motifler kullanılarak yazılara farklı bir kimlik kazandırılmak istenmesidir ve gerçekten etkileyici bir hayal gücüne sahip olmak gerekmektedir. Genellikle dik ve yatay çizgilerden oluşan latin harflerin simetrik bir şekilde kağıt üzerine dökülmesi kaligrafinin en temel unsurlarının başında gelmektedir. Ülkemizde kaligrafi ile uğraşan bir çok sanatkar ve bir çok kaynak kitap bulabilmeniz mümkündür.
Sanat camiasında Kaligrafi ismi ile mutasıp ve muhafazakar çevrelerce ise hat sanatı olarak isimlendirilmektedir. Tasarım ile uğraşanlar yaptıkları çalışmaları daha sanatsal bir etki oluşturmasını isteyebilmektedir. Çalışmalarınızda kullandığınız yazı fontları önemli yere sahip oluyor. İşte bu aşamada bize yardımcı olabilecek en güzel araç kaligrafi yazı fontları (tipleri)dir. Sizler için derleyip bir araya getirilen Kaligrafi ve Hat Sanatları yazı fontları (tipleri) kullanabilirsiniz. Aşağıdaki resimden fontların numaraları ve indirme linkleri mevcuttur. Tek yapmanız gereken yazının üstüne tıklamak.


1234567891011121314 , 1516171819202122232425262728293031323334353637383940

Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi yorum bölümünde bekliyorum.

Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: