Yazı Yazarken Özel Karakter Nasıl Yapılır?

Yazı Yazarken Özel Karakter Nasıl Yapılır?

derece-metrekare-metreküp-yazma-zekademi
Merhaba Arkadaşlar;
Bilgisayarda yazı yazarken klavye üzerindeki karakterleri oluşturmada sıkıntı yaşamadan yazımızı yazarız. Fakat bazen klavye üzerindeki özel karakterleri yazmakta sıkıntı çekebiliriz. Örneğin derece işareti, metrekare, metreküp gibi.
Bu yazımda sizlere klavye ile yazı yazarken derece {°} işareti nasıl yapılacağını anlatacağım. Özellikle matematiksel işlemler yaparken veya yazarken kullanabileceğimiz derece °, ², ³ yi anlatacağım. Bunun iki türlü yöntemi vardır.
Birinci Yöntem:
Genellikle klavyedeki rakamlar, harfler ve özel tuşlar dışındaki karakterleri yazmak için ALT veye SHIFT tuşları kullanarak yapılmaktadır. Örneğin $ işaretini yapmak için ALT+4 tuşlarına basmamız yeterlidir. 
Peki nasıl bu işareti klavye üzerinde bulabiliriz diyenler için "ALT+248" tuşlarını kullanarak {°} işaretini kullanabiliyoruz.

İkinci Yöntem:

Başlat -  Tüm Programlar - Donatılar - Sistem Araçları - Karakter Eşlem adımlarını izleyerek bilgisayarınızda klavyede bulunmayan karakterleri çıkarabilirsiniz. Kopyala yapıştır kullanarak istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.
Metrekare (m²) karakterini yapmak için klavyede "ALT+0178" tuşlarını kullanabilirsiniz.
Metrekare (m³) karakterini yapmak için klavyede "ALT+0179" tuşlarını kullanabilirsiniz.

Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi yorum bölümünde bekliyorum.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: