Birbirinden Güzel Stok Fotoğraf Siteleri -2019

Birbirinden Güzel Stok Fotoğraf Siteleri -2019

Merhaba Arkadaşlar;

Grafik tasarımcısı olarak çeşitli projelerde tasarım yaparken işimize yarayacak stok resimler aradığımızda kaynak bulmakta sıkıntı çekebiliyoruz. Bildiğimiz kaynaklarda işimize yarayacak stok resim bulamayabiliyoruz. İşte böyle durumlarda profesyonel çekim yapan birilerini bulup istediğimiz fotoğraf çekimi yaptırıyoruz ki bu maliyetli olmaktadır. Bunun yerine webte ortaya çıkan güzel stok fotoğraflar yardımımıza yetişiyor. Fakat bu stok fotoğraflarla ilgili olarak ise işin içine lisans hakları girebiliyor. Genelde ajans veya bu işi yapanlar ücretini veriyor ve satın alıp kullanıyorlar. Size bugün lisan olmadan da işimizi görebileceğimiz alternatiflerin olduğunu ve bunların nasıl kullanıldığını anlatacağım.

Lisans bedeli olmadan işlerimizde kullanabileceğimiz siteler her geçen gün artmaktadır. Genel de bu sitelerde yayınlanan fotoğraflar birçoğu telif hakkı kısıtlamalarından arınmış veya creative commons adı altında lisanslanmıştır. Bunun anlamı ise fotoğraf sahibinden izin istemeksizin ticari amaçlarla bile kopyalayabilir, değiştirebilir, dağıtabilir ve gerçekleştirebilirsiniz. Bazı fotoğraflar için atıf isteyebiliyorlar. Sizler için aşağıda bu siteleri derledik ve kullanırken kendi araştırmalarınızı yaparak bu görüntülerin nasıl kullanılabileceğini belirlemenizi öneririz.

Aşağıdaki yazımızda, sizlere ücretsiz stok fotoğrafları bulabileceğiniz harika web sitelerinin bir listesini hazırladık.



Yüksek çözünürlükte ve güzel ücretsiz hazır fotoğraflar arasından geniş seçim olanağı sunmaktadır. Sitede ayrıca mevcut binlerce resme göz atmayı kolaylaştıran çok kullanışlı bir arama özelliği bulunmaktadır. Site görüntüleri ve indirmeleri izler, böylece mevcut en popüler fotoğrafları bulabilirsin.
StockSnap, günlük olarak yüzlerce görüntü ekler ve tüm fotoğraflar kamuya açık alandaki ortak alan adı altında yayınlanmaktadır.


Pexels



Sitede kullanılan tüm fotoğraflar güzel bir şekilde etiketlenmiş, aranabilir ve ayrıca keşif sayfaları aracılığıyla sizlerin keşfetmenizi beklemektedir. Lisans olayı ise Creative Commons Zero (CC0) lisansı altında lisanslı yüksek kaliteli ve tamamen ücretsiz stok fotoğrafları sağlar.


Unsplash



Sitede bulunan fotoğraflar yüksek çözünürlükte fotoğraf koleksiyonu sunar ve stok görüntüleri için en iyi kaynaklardan biridir. Tüm fotoğraflar Unsplash lisansı altında ücretsiz olarak yayınlanmaktadır.

Pixabay



Fotoğraf arayanların bildiği en meşhur sitelerden birdir. ücretsiz fotoğraflar, vektörler ve sanat resimlerinden oluşan geniş bir koleksiyon sunar. Tüm fotoğraflar Creative Commons CC0 altında yayınlandı.


Reshot


Ücretsiz stok fotoğraflarından oluşan ve başka yerlerde bulamayacağınız güzel büyük bir kütüphaneye sahiptir. Yeni başlayanlar, serbest çalışanlar ve yapışkan stok fotoğraflardan bıkan üreticiler için çok güzel bir sitedir. Ticari ve editöryal olarak kullanmakta ücretsizdir.

Freestocks.org



Creative Commons CC0 altında yayınlanan çok çeşitli yüksek kaliteli fotoğraflar sunar.


Gratisography



Bilinen ünlü sanatçılar ve diğer çeşitli fotoğrafçılar tarafından gönderilen güzel ücretsiz fotoğraflar içermektedir. Tüm fotoğraflar Creative Commons CC0 altında yayınlanmıştır.


Burst (by Shopify)



Genelde girişimcilerin daha iyi ürünler, web siteleri ve pazarlama kampanyaları yapmalarına yardımcı olmak için başlayan bir projeydi. Resimlerin birçoğu, şirket içi çekilmiş ve trend yapan işler ile ilgili temalı orijinal fotoğraflardır. Shopify girişimciler için ücretsiz stok fotoğrafları sağlayan bir kaynaktır. Bazı fotoğraflar Creative Commons CC0 altında, bazıları ise Shopify'ın kendi fotoğraf lisansı altındadır.


FoodiesFeed



Yüksek çözünürlükte binlerce güzel gerçekçi ücretsiz yiyecek resmi sunar. Özellikle yemek içerikli fotoğraf arayanlar için mükemmel bir stok fotoğraf sitesi.


MMT STock



Sitede çiçeklerin ve doğanın yanı sıra bilgisayarların ve çalışma alanlarının yüksek çözünürlükte fotoğraflarının paylaşıldığı bir sitedir. Tüm fotoğraflar Creative Commons CC0 altında yayınlandı.


SkitterPhoto



Sitede çok çeşitli ücretsiz stok fotoğraflar bulunmakta ve Creative Commons CC0 altında yayınlanır. Tüm resimler orijinaldir ve Skitterphoto'un sahipleri tarafından oluşturulmuştur.


StyledStock



Özellikle kadın girişimciler için ücretsiz kadınsı hazır fotoğraflar sunmaktadır. Koleksiyon, ticari ve kişisel işleriniz için tamamen ücretsizdir.


Epicantus



Burada yüksek çözünürlüklü fotoğrafları açılış sayfalarınız, blog yazılarınız ve tasarımlarınız için kullanabilirsiniz. Tüm fotoğraflar CC0 creative commons altında yayınlanır.


ShotStash



Site geniş bir fotoğraf yelpazesi sunarak ticari ve kişisel kullanım lisansı için her gün ücretsiz olarak yeni fotoğraflar eklerler.


Life of Pix



LEEROY reklam ajansı tarafından oluşturulan ve telif hakkı kısıtlaması olmayan ücretsiz yüksek çözünürlükte fotoğraflar sunan bir sitedir.


New Old Stock



Genel arşivlerdeki eski fotoğraflardan oluşan ve telif hakkı kısıtlamaları bilinmediğinden dolayı ücretsizdir.


Picjumbo



Genelde soyut, moda, doğa, teknoloji ve çok daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli kategorilerden günlük olarak yeni fotoğraflar eklenmektedir. Ticari ve kişisel işleriniz için tamamen ücretsiz fotoğraflardan oluşan bir sitedir.


Kaboom Pics



Bu sitede soyut, şehir, mimari, moda, yemek, manzara ve daha fazlasını içeren çok çeşitli yüksek kaliteli ücretsiz stok fotoğrafları bulunmaktadır. Fotoğraflar ticari amaçlarla kullanılabilir ancak satılamaz veya yeniden dağıtılamaz.

Sonuç olarak tasarımcılar, pazarlamacılar ve blogcular ve daha birçok kişinin kullanabileceği bu web siteleri sizler için bir araya getirdik.

Umarım faydalı olmuştur. Daha başka kaynak olabilecek siteler varsa yorumlara ilave edebilirsiniz.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: