Bilgisayardaki İnterneti Android Cihazlarda Kullanmak

Bilgisayardaki İnterneti Android Cihazlarda Kullanmak

Selamlar Arkadaşlar;

Bu yazımda sizlere bilgisayarda bulunan interneti Android işletim sistemli bir telefonda veya tablette nasıl kullanabileceğinizi anlatmaya çalışacağım.

Genelde herkes interneti telefonlarındaki mobil veri bağlantısını bilgisayarı ile paylaşıyor. Ama mobil internet paketleri biraz tuzlu, birçoğumuz evinde hızlı internet ADSL bağlantısına sahip ve Adsl bağlantısı mobil paketlere göre daha ekonomik.

İşlem için Wi-Fi ya da 3G bağlantısı olan bir cihaza ihtiyacımız yok. Root haklarına sahip herhangi bir Android cihazımız olması ve bir adet bilgisayar yeterlidir. Cihazınızın root özelliği kazandırmak için google üzerinden aratma yaparak ilgili işlemleri yapabilirsiniz. Örneğin "Samsun Galaxy S plus root" gibi aratabilirsiniz."

Peki bu işlemi nasıl yapacağız diye aklınıza soru geldiyse cevabı aşağıda yazmaktadır.

  • Android Reverse Tethering aracını bilgisayarınıza indirin ve klasöre çıkartın.
  • Android cihazınızı USB kablonuz ile bilgisayarınıza bağlayın.
  • İndirip çıkarmış olduğunuz Android Reverse Tethering aracının bulunduğu klasördeki AndroidTool.exe dosyasını çalıştırın.
  • Select Device yazan kısımda göreceğiniz gibi otomatik olarak cihazınız tanınacaktır. (Refresh butonu ile yenileyebilirsiniz.)

Program ekranında cihazınızı ördükten sonra Connect butonu ile bağlantıyı başlatın. İşlem sonrası aşağıdaki ekran açılacak ve bağlantı için gerekli olan dosyalar taranacak eksik olan varsa otomatik olarak kurulacaktır.
İşlemler başarıyla tamamlandıktan sonra android cihazınızda bulunan SuperSu ya da Superuser uygulaması sizden Usb Tunnel için izin isteyecektir. İzin Ver ya da Grant butonu ile izin verin.
İzin işlemini de geçtikten sonra Android cihazınız üzerinde, bilgisayarınızdan USB bağlantısı ile aldığınız internetin tadını çıkartabilirsiniz. Cihazınızın ne kadar internet kullandığını program ekranından takip edebilirsiniz.

Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: