En iyi Hacker ile ilgili Filmler

En iyi Hacker ile ilgili Filmler

Sevgili Arkadaşlar;

Bu yazımızda sizlere Hacker ile ilgili filmlerden bahsetmek istedim. Şimdiden iyi seyirler.

Blackhat

Hacker orjinal adıyla Blackhat 2015 Filmi özeti Bu film aksiyon, gerilim ve polisiye birçok dalda sinema severi ekran başına çekecek. Cezaevinde bulunan ve izin altında salıverilen Nicholas Hathaway dışarı çıktığı anda tekrar suça bulaşmak için ilk adımı atar. Daha önceden çalıştığı ve ortaklığının hala devam ettiği Amerikalı ve Çinli arkadaşları ile bir plan yapar. Planın hedefi ise, siber suç çetesini çökertmektir. Bu hedefine ulaşmak için dünyanın bir çok ülkesine gidecekler ve soluksuz bir kovalamaca yaşanacaktır.
Amerikan yapımı olan filmin polisiye konusunda ne kadar iyi olduğu tahmin edilebilir. Senaryosunu Michael Mann ve Leehom Wang kaleme almış olması filmin başarı beklentisini yükselmesini sağlıyor. Ayrıca filmin yönetmen koltuğunda yine senaryo da imzası olan Michanel Mann oturuyor. Filmin göz dolduran oyuncuları ise oldukça ünlü simalardan oluşuyor. Chris Hemsworth, Viola Davis, William Maopther, Yason Butler Harner ve Leehom Wang gibi oyuncular filmin başarı düzeyini yükseltmekte etkili olmuş. Hd film izle seçeneği ile soluksuz izleyeceğiniz bu filmin uzun süre etkisinde kalacaksınız. Nasıl böyle bir dolandırıcılık söz konusu olabilir aklınıza gelecek ve izlerken bir aklınızdan hiç çıkmayacak soru olacak.


Şifreciler (Sneakers)

Şifreciler filmi bir hırsız, bir casus, bir kaçak, bir suçlu, bir şifre kırıcı ve bir piyano öğretmeni…Şifreciler…Doksanlı yıllarda bir çiple kontrol edilebilen bir dünya…Lideri Martin Bishop olan güvenlik sistemleri konusunda uzman gruba CIA’den bir teklif gelir. Grup görevi reddedince teklif bir zorunlu göreve dönüşür aksi durumda Bishop’un kimliği kamuoyuna açıklanacaktır… Yeryüzündeki tüm şifreleri çözecek bir programı ele geçirmiş olduklarını farkeden şifrecileri bir sürpriz daha beklemekte…

Rollerini Ben Kingsley, Robert Redford, Dan Aykroyd, River Phoenix, David Strathairn, Mary McDonnell, Sidney Poitier, Denise Dowse, Amy Benedict paylaştığı bu sürükleyici filmi kesinlikle izlemenizi öneririm.

Hackers

Genç bir çocuğun yazdığı virüs programı nedeniyle Amerikan Gizli servisi tarafından tutuklanarak 18 yaşına kadar bilgisayar kullanılmasına yasak konulmasını konu alan bir film.

Film henüz lise dönemindeki yetenekli bilgisayar korsanlarının maceralarını izler. FBI tarafından yazmış olduğu virüs nedeniyle tutuklanır.

Savaş oyunları (Wargames)

Savaş oyunlarıBilgisayar korsanı David, Amerikan Askeri Merkez Bilgisayarı’na girer ve bilmeden 3. Dünya Savaşı’nı başlatması muhtemel bir oyun oynamaya başlar.

WOPR; bir savaş simulasyon oyunudur. David bu oyunda nükleer savaş-sonrası olası etkileri tahmin etmek için ABD askeri erişim kazanır.

Son olarak tanıtımını yapmadığım ama benzer olan filmlerden bahsedeyim. The Net 2.0, italyan işi, Matrix diğer serileri de bilim kurgu anlamında bilgisayar korsanlıklarıyla ilgili konuları içeren filmlerdir.

Kod adı kılıçbalığı (Swordfish)

Kod Adı Kılıçbalığı filmin konusu Amerikan derin devletidir. ABD’nin, içinde senatörlerine bulunduğu çok gizli derin devlet ağının silahlı birimi olan kara hücre adlı kontrgerilla örgütünün lideri Gabriel Shear ve arkadaşlarının macerasını anlatmaktadır.

Örgütünün lojistik sıkıntılarını giderebilmek için 1986 yılında narkotik polisi tarafından iptal edilen “kılıçbalığı” adlı bir operasyona, çeşitli paravan şirketler tarafından açılmış bir banka hesabında bekleyen paraları ele geçirmeye calişan Shear, faizleriyle birlikte 2001 yılına kadar 9.5 milyar dolara ulasan bu parayı elde etmenin yolunu bankanın bilgisayar ağını hack ettirmekte görür.Bunun için finli bilgisayar korsanı Axl Torvalds’ı görevlendirir. Ama Axl Torvalds, ABD girişinde FBI tarafından tutuklanınca, sorguda konuşmaması için Gabriel Shear’ın adamları tarafından öldürülür.

Ardından Stanley Jobson adında bir başka bilgisayar korsanını gözüne kestiren Shear, şifreli banka ağında dolasip parayı kendi hesaplarına yükleyecek olan virüs programını hazırlaması için teklif verir, kızının velayetini almaya calışan ve beş parasız olan Stanley teklifi kabullenir. Ancak olayların ilerleyen gelişimi bulaştığı işten çıkmasının pek de kolay olmadığını göstermektedir. Bankayı silahlarla basan Shear, serverları kullanarak parayı Monte Carlo’da ki hesaplarına havale ettirir ve en ufak bir iz bırakmaksızın sevgilisiyle birlikte ortadan kaybolur.

Örgütün bu olaylardan sonra giriştiği olay ise, daha önce adı İstanbul’da ki ABD başkonsolosluğunun bombalanması olayına karışan Alad Bin Hazad adındaki kişiyi öldürmek olur.

Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: