Sitenize İnternet Olmadan Ulaşılsın

Sitenize İnternet Olmadan Ulaşılsın

Web sitenizin İnternet bağlantısı olmada bile ziyaretçilerinize gösterilmesini ister misiniz desem ne dersiniz. Yok canım bu nasıl olur. demeyin. çünkü İnternet'te dolaşırken karşıma çıkan ve sizlerle paylaşmak istediğim bir bilgidir. Denemekte fayda var düşüncesiyle...

Herkesin cep telefonu, dizüstü bilgisayar kullandığı zamanlarda her zaman açık olan bir bağlantı olmadığını düşünerek çevrimdışı olarak sitenizin kullanımını düşünmeniz gerekebilir. Sitenize kullanıcıların internet bağlantısı olmadan nasıl görebileceğini UpUp adında JavaScript kütüphanesini kullanarak sağlayabilirsiniz. Bu işlem için sizlere Aşağıda eklediğim videoda çevrimdışı sayfa oluşturma işlemi yapılırken izleyip fikir sahibi olabilirsiniz.

Videoda görüldüğü üzere bir otel sitesine çevrimdışı da ulaşılabilmesi için UpUp eklentisi kullanılıyor. Bu sayede yolculuk sırasında yolcular bağlantıları olmasa bile seyahat ettiği bölgedeki oteller hakkında bilgi alabilecek imkana sahip oluyor. Benim bildiğim bu eklentiyi kullanan web sitesi yok. Belki de bu java kütüphanesinden birçok kişinin haberi yok. olsa mutlaka hemen ekleme yaparlardı diye aklıma geliyor.

Kullanıcılara İnternet'siz çevrimdışı olarak web sitenizi görüntüleme imkanı sağlamak istiyorsanız kütüphaneyi GitHub sayfasından indirebilir ve istediğinize göre kullanabilirsiniz. Kütüphaneyi kendi sitesinden de nasıl kullanacağınızı öğrenmek, download etmek ve yazılımcılar için API olayı için ise buradaki sayfasını inceleyebilirsiniz. 
Umarım faydalı olmuştur. Görüş ve önerilerinizi yorum bölümünde bekliyorum.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: