WordPress ile Yapılabilecek Farklı Siteler

WordPress ile Yapılabilecek Farklı Siteler

WordPress alt yapısını kullarak birçok kişi blog ve web sitesi kurmuş veya açmıştır. Şu an bunları  yapmak için mutlaka alternatifler vardır. En gelişmiş, kolay ve pratik olan başka yok diye düşünüyorum. Ama bunların dışında WordPress’ in alt yapısı klasik bir CMS sisteminden daha fazlasını veriyor ve birçok geliştirici, bu sisteme geliştirdikleri eklenti ve araçlarla level atlatıyor. Bende sizlere bu eklenti ve benzeri araçlardan bazılarını kısaca belirteyim.

Forum Sitesi


Forum sitesi oluşturmak için çeşitli CMS bulunmaktadır. Ne dersiniz altyapısı WordPress olan bir forum sitene. En bilineni BBPress eklentisidir. Sizlere tavsiye olarak WordPress yazı + yorum kombinasyonu ile çalışan ForumEngine eklentisi olacaktır.

İş Arama ve Bulma Sitesi


WordPress ile yapılabileceklere en güzel örneklerden biri diyebiliriz. WordPress üzerine Job Engine diye bir tema ile kuruluyor. Ajax altyapılı filtrelemeler de temaya hoş bir görünüm ve hava katmış. Biraz araştırma ile daha fazla tema ve eklenti bulunabilir.

Rezarvasyon Sistemi 


Otel ve restoranların rezervasyonunda kullanalabileceğiniz bir sistem içermektedir. Bu eklentimiz Booking System Pro. Birçok eklentiyle bir rezervasyon sistemi yapabilirsiniz. Ayrıca, bu eklentiyi Woocomerce ile entegre edebiliyorsunuz. Ben daha çok oteller için önerebilirim.

Destek Sitemi


Şirketler bir konuda hizmet veren kendi websitelerinde sorunuzu size Sıkça Sorulan Sorularda aratıp bulamadığınız takdirde bir ticket (bilet numarası) açarak soru sormaya yönlendirir. Bildiğimkadarıyla daha önceleri bu işi yapan SupportPress adında güzel bir eklenti vardı.Şimdi ise işimizi görecek olan eklenti WP Support Plus Responsive Ticket System. Mutlaka başka işimize yarayacak eklentilerde olabilir.

YouTube Video Tema ve Eklentisi


YouTube videoları için güzel bir tema ve eklenti diyebilirim. Faklı bir arayüz ile ziyaretçilerinize videolarınızı izlettirebilirsiniz. Bu iş için eklentimiz VideoPro. Araştırma ile bulunabilir.

Soru Cevap Sitesi

Soru-cevap sitesi yapmak isteyenlere önerebileceğim bir tema. Cevaplanmış soruları işaretleme veya en iyi cevabı verenin oylanması gibi seçenekler sunmaktadır. Bunları size bir WordPress teması olarak QAEngine sunuyor.

Emlak Sitesi


Birçok emlak sitesi temasını wordpress marketlerinde bulabiliyorsunuz. Real Homes adlı tema ile Google Map ilişkili, arama kısmını detaylandırarak bir site yapabilirsiniz. Ev satışları için güzel düşünülmüş bir tema.

Problem Takip Sitesi

Problem takip sitemi ile ii hayatı için kullanılabileceği kanısındayım. Quality Control teması İntranet sistemlerine uyum sağlanabilir. Dashboard kısmı da çok kullanışlı.

Turistik Harita Sitesi


Turistik bölgelerde, sık karşılaşılan haritalar vardır, harita üzerinde turistik yerleri gösterir. Sizlerde her hangi turistik belde için bu temayı kullanarak güzel bir site yapabilirsiniz. Çok kullanışlı olan temaya göz atabilirsiniz.

Umarım faydalı olmuştur.
Önceki
Sonraki

yazılan gönderi: